Erdi-Maila

Sukaldaritza eta gastronomia

Titulu honen konpetentzia orokorra da sukaldaritzako produkzioaren esparruan sukaldaritzako mota guztietako elaborazioak aurrez elaboratzeko, prestatzeko, kontserbatzeko, amaitzeko/aurkezteko eta zerbitzatzeko jarduerak gauzatzea, ezarritako kalitate-protokoloei jarraiki, eta higieneari, laneko arriskuen prebentzioari eta ingurumenbabesari buruzko arauen arabera jardunda.

Ziklo hau A ereduan eskaintzen da, nahiz eta ikasleak irakasleekin eta bestelako zebitzuekin euskaraz ere komunikatu daitezkeen.

  • Maila: Erdi-Maila
  • Iraupena: 2.000 ordu
  • Prezioa: 20€ modulu bakoitzeko
  • Hizkuntza:Gaztelera

Hurrengo taulak zikloa osatzen duten prestakuntza-moduluen ezaugarriak jasotzen ditu, 2022-23 ikasturterako eskaintza zehatzarekin.

Modulua Orduak Gutxieneko ikasketa-orduak Informazio gehigarria
Osoak Bertarakoak
Elikagaiak manipulatzeko segurtasuna eta higienea
Lehen lauhilekoa 40 Plaza
66 0 4 ordu / asteko
Pastelgintzako eta gozogintzako oinarrizko prozesuak
Urtekoa 30 Plaza
165 96 6 ordu / asteko Ezin da Sukaldaritzako Teknikak moduluarekin batera egin, saio presentzialak egun berdinetan bait dira
Elikagaien aurretiazko elaborazioa eta kontserbazioa
Urtekoa 30 Plaza
297 96 10 ordu / asteko
Sukaldaritzako teknikak
Urtekoa 30 Plaza
330 157.5 11 ordu / asteko Ezin da Pastelgintzako eta gozogintzako oinarrizko prozesuak moduluarekin batera egin, saio presentzialak egun berdinetan bait dira
Jatetxe-arloko postreak
Urtekoa 30 Plaza
168 80 6 ordu / asteko
Sukaldaritzako produktuak
Urtekoa 30 Plaza
294 96 10 ordu / asteko
Laneko prestakuntza eta orientabidea
Lehen lauhilekoa 40 Plaza
105 0 7 ordu / asteko
Eskaintza gastronomikoak
2. lauhilekoa 40 Plaza
99 0 7 ordu / asteko
Ingeles teknikoa
2. lauhilekoa 40 Plaza
33 0 2 ordu / asteko Ingeleseko oinarrizko ezagutzak izatea (irakaslearekin harremana eta edukiak hizkuntza horretan izango dira)
Enpresa eta ekimen sortzailea
2. lauhilekoa 40 Plaza
63 0 4 ordu / asteko
Lantokiko prestakuntza
Lehen edo 2. lauhilekoa 25 Plaza
380 380 Bi lauhilekoetako batean egin behar da, epealdi jarraian, eta Euskadin jarduera-zentro bat duten enpresatan. Enpresarekin adostutako ordutegia eta egutegia jarraitu behar dira.

Enpresak eskatzen dituen norbera babesteko ekipamenduak eta jantziak erabili behar dira.

Ziklo hau moduluka eskaintzen da, hau da, ikasle bakoitzak zein lanbide-modulutan matrikulatu hauta dezake, honako jarraibide hauek errespetatuz.

Oinarrizko moduluak*
Elikagaiak manipulatzeko segurtasuna eta higienea
*Modulu hauek beste modulu batzuk egiteko baldintza dira; hasieran egitea gomendatzen da.
Baldintzak
Modulu hau egiteko Gaindituta izatea
Pastelgintzako eta gozogintzako oinarrizko prozesuak
(Edo batera ikastea) Elikagaiak manipulatzeko segurtasuna eta higienea
Elikagaien aurretiazko elaborazioa eta kontserbazioa
(Edo batera ikastea) Elikagaiak manipulatzeko segurtasuna eta higienea
Sukaldaritzako teknikak
(Edo batera ikastea) Elikagaiak manipulatzeko segurtasuna eta higienea
Jatetxe-arloko postreak
Pastelgintzako eta gozogintzako oinarrizko prozesuak
Sukaldaritzako produktuak
Elikagaien aurretiazko elaborazioa eta kontserbazioa
Sukaldaritzako teknikak
Lantokiko prestakuntza
Zikloko beste modulu guztiak
Bateraezintasunak
Modulua Ez egin modulu honekin
Sukaldaritzako teknikak Pastelgintzako eta gozogintzako oinarrizko prozesuak
Pastelgintzako eta gozogintzako oinarrizko prozesuak Sukaldaritzako teknikak

Ziklo hau egiteko, ordenagailu pertsonala, ofimatika eta Internet erabiltzeari buruzko oinarrizko ezagutzak izatea gomendatzen da (web-orrietan nabigatzea, posta elektronikoa eta testu-prozesadoreak erabiltzea, etab.).

Interneterako sarbidea duen edozein ekipamendutik sar badaiteke ere, nahitaezkoa da ikasturte osoan zehar ordenagailu bat izatea, kamera, mikrofonoa, entzungailuak/bozgorailuak, eta software eguneratua dituena eta baita interneterako sarbide propioa izatea ere, jarraipena bermatzeko.

Sistema eragile bateragarriak Windows 10, Linux eta Mac OS dira (Windows eta Linux sistemei bakarrik emango zaie laguntza).

Garrantzitsua

  • Nahitaezkoa da, gutxienez, klase presentzialen % 80ra bertaratzea, aurrez aurrekoak dituzten moduluak gainditu ahal izateko.
  • Saio hauetarako, ikasleak, ikasturte hasieran adieraziko zaizkion laneko arropa eta sukaldeko materiala beharko ditu.

Heziketa-ziklo honetako saio presentzialak honako ikastetxe hauetan egingo dira, egutegietan zehaztutako egun eta ordutegietan:

Galdakaoko ikastetxeko sukaldeko instalazioak eta ekipoak bisita daitezke gure tour birtualarekin.

I.E.S. Galdakao Ostalaritza B.H.I.

Sixta Barrenetxea kalea, 24, 48960, Galdakao - Bizkaia

Webgunera joan
I.E.S. Gamarra Ostalaritza B.H.I.

Presagana kalea, 1, Gamarra Nagusia, 01013, Gasteiz - Araba

Webgunera joan

Lurralde bakoitzerako 2021-2022 ikasturterako zikloaren egutegia kontsultatu eta/edo deskargatu:

Araba Bizkaia

Lurralde bakoitzerako 2022-2023 ikasturterako behin-behineko aurrez aurreko saioen egutegiak kontsultatu eta/edo deskargatu ditzakezu hemen:

Araba Bizkaia
  • Partidaburua.
  • Kolektibitateetako(egoitzak, eskolak,…), jatetxe, eta janari laster edo presako sukaldari.
  • Gozogile.

Titulazio baliokideak

Zikloa amaitzean, Sukaldaritza eta gastronomiako teknikariaren titulazioaz gain, ondorengo egiaztapenak eskuratuko ditu ikasleak:

  • Lan-arriskuen prebentzioko oinarrizko maila: Lan Prestakuntza eta Orientabidea lanbide-moduluak, lan-arriskuen prebentzioko oinarrizko mailaren jarduerak burutzeko beharrezkoak diren lanbide-erantzukizunak burutzeko gaitasuna ematen du.
  • Elikagaien manipulazioa: Elikagaiak manipulatzeko segurtasuna eta higienea lanbide-moduluak, elikagaien manipulatzaile gisa jarduteko gaitasuna ematen du.

Eskatu informazio gehiago

Zalantzarik edo galderarik baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan honako formulario honen bidez:

idazkaritza@birt.eus
945 56 7953

2019-07-03|